Menu

Steun Stichting Newa

Meehelpen aan een betere wereld

Zeker als je iets met Nepal “hebt”, is het leuk, en voelt het goed om iets terug te kunnen doen voor dit prachtige, maar straatarme land. Misschien ben je er op vakantie geweest en heb je de vriendelijkheid en gastvrijheid ervaren? Misschien heb je de cultuur ervaren door Nepalezen in Nederland? Misschien heb je gelezen over de bergen, of heb je de film Himalaya gezien?

Uw geld goed besteed!

Stichting Newa ondersteunt succesvolle projecten in Nepal, door middel van subsidies, crowdfunding en donaties. De overheadkosten houden we bewust heel laag, uw geld wordt voor 99% besteed aan de projecten in Nepal. We werken uitsluitend met vrijwilligers en de bezoeken aan onze projecten betalen we uit eigen zak, door het te koppelen aan familie- of vriendenbezoek.

Stichting Newa ondersteunt projecten die door de Nepalezen zelf zijn geïnitieerd en die ook zo veel mogelijk door Nepalezen worden uitgevoerd. De projecten zijn gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid. Een project is pas afgerond als de bevolking geleerd heeft met de nieuwe technieken zelfstandig verder te gaan, en daar ook zelf de verantwoordelijkheid voor neemt. Dat is de basis voor succesvolle projecten, en daar maken we ons sterk voor.

Mensen die in Nepal zijn geweest hebben de vriendelijkheid en gastvrijheid ervaren en willen meestal graag iets terug doen voor het land. Dat kan door onze projecten financieel te steunen. U helpt daarmee het armste deel van de bevolking, die mensen die het hardst uw steun nodig hebben.

Wil je op de hoogte blijven?

Lees onze nieuwtjes op facebook. We hebben nu nog niet zo’n actieve site, we hebben een vacature voor iemand die het leuk vindt om de nieuwtjes uit onze projecten en uit Nepal verder te verspreiden.