Menu

Landbouw

Verbeterde aardappels om bloedarmoede te bestrijden

Lokaal, biologisch geteelde, verbeterde aardappels verbouwen en bloedarmoede bestrijden
Stichting Newa wil honger bestrijden door de boeren zelf goede, biologisch verantwoorde producten te laten verbouwen.

In West-Nepal lijdt ongeveer 80% van de vrouwen en 45% van de kinderen aan partiële ondervoeding. Gebrek aan ijzer is hierbij een van de grootste problemen. Stichting Newa is, samen met een aantal partners uit Peru, India, Bhutan en Nepal een groot project gestart om het bijna-hoofdvoedsel in de bergen, de aardappel, op natuurlijke wijze van meer ijzer te voorzien. Hierbij wordt gebruik gemaakt van klassieke en biologische veredelingsmethoden. Dit project heeft tot nu toe mooie resultaten. Er zijn hoogwaardige aardappels geïntroduceerd in Nepal en Bhutan, die momenteel vermeerderd en geselecteerd worden op twee proefvelden in de bergen van Nepal en in Bhutan.

Training in landbouwmethoden voor boeren

Training op maat voor lokale boeren
Om de uiteindelijke kwaliteit van de aardappels te behouden, is een trainingsprogramma ontwikkeld waarbij boeren leren hoe ze zelf kwalitatief hoogwaardig pootgoed kunnen selecteren uit hun eigen verbouwde aardappels. Dat trainingsprogramma wordt aan Nepalese en Bhutanese boeren en boerinnen in de bergen, op hun eigen velden gegeven, daar waar de nieuwe hoogwaardige ijzerhoudende aardappels geïntroduceerd zijn.

Gunt u de boeren, boerinnen en kinderen in West Nepal ook een betere gezondheid? Steun hen dan en help ons helpen.

Steun Stichting Newa nu!

Stichting Newa ondersteunt succesvolle projecten in Nepal, door middel van subsidies, crowdfunding en donaties. De overheadkosten houden we bewust heel laag, uw geld wordt voor 99% besteed aan de projecten in Nepal.

Steun Stichting Newa nu