Menu

Over Nepal

Het hoogste en steilste land ter wereld!

over nepal Nepal is een bergstaatje in de Himalaya. Het ligt tussen India en China (Tibet). Het is ongeveer 2,5 keer zo groot als Nederland. Het zuiden ligt laag en heeft een tropisch klimaat. Het Noorden ligt heel hoog. Van de tien hoogste bergen ter wereld liggen er acht in Nepal. De hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, ligt op de grens van Nepal en Tibet. Het hoogteverschil tussen het laagland enerzijds en de hoge bergtoppen anderzijds is meer dan 8 kilometer. En dat terwijl het land maar 200 km breed is. Dat betekent op een afstand van Utrecht naar Groningen een hoogteverschil van 3 x de Mont Blanc. De bergen zijn erg stijl. Nepal is daarnaast een aardbevingsgebied. Gevolg is dat er, vooral tijdens de regentijd, vaak aardverschuivingen zijn.

Vervoer in Nepal

Om die reden is het erg kostbaar om in deze bergen wegen aan te leggen. In de regentijd komen er regelmatig modderstromen en aardverschuivingen over de wegen. Die moeten iedere keer weer opnieuw worden opgeruimd, en dat kost het land erg veel geld. Vandaar dat er niet zo heel veel wegen zijn in de bergen van Nepal. De belangrijkste vervoersmiddelen in de bergen zijn de ezel de jak. En er wordt heel veel gelopen in de bergen van Nepal. En daar is het land dan ook beroemd om. Nepal is hét land van de trekking als toeristische activiteit. We helpen u graag uw trekking te organiseren!

De armoedegrens

Veel mensen in de steden en op het platteland van Nepal kennen armoede. 30,9% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. In 2001 lag het gemiddelde jaarinkomen van de Nepalees op € 225,=. Het is vooral het westen van Nepal, d.w.z. de provincies Humla,Mugu en Dolpa die extreem arm zijn. En vooral hier wil Stichting Newa graag helpen daar waar het kan.

Landbouw in Nepal

Ongeveer 20% van de oppervlakte van Nepal is geschikt voor landbouw. Maar landbouw is wel de grootste bron van inkomen. Ongeveer 80% van de bevolking leeft van de landbouw. Stichting Newa helpt West Nepal met verbeterde aardappels. Bekijk ons project, en steun het!

Toerisme in Nepal

Ook het toerisme is een grote bron van inkomsten. De ongereptheid van het Nepalese platteland, de prachtige uitzichten op de besneeuwde bergen en de vele mogelijkheden om te wandelen zijn een grote trekpleister. Nepal is de geboorteplaats van Boeddha. Het land heeft een grote rijkdom aan boeddhistische tempels. Ook dat maakt het land voor de toeristen heel erg de moeite waard. Ook nieuwsgierig geworden naar dit prachtige bergstaatje? Neem contact op!

Steun Stichting Newa nu!

Stichting Newa ondersteunt succesvolle projecten in Nepal, door middel van subsidies, crowdfunding en donaties. De overheadkosten houden we bewust heel laag, uw geld wordt voor 99% besteed aan de projecten in Nepal.

Steun Stichting Newa nu