Menu

Projecten

Grote en kleine projecten in de bergen van West Nepal

Verbeterde aardappels die bloedarmoede bestrijden

Stichting Newa wil honger bestrijden door de boeren zelf goede producten te laten verbouwen.
In West-Nepal lijdt ongeveer 80% van de vrouwen en 45% van de kinderen aan partiële ondervoeding. Gebrek aan ijzer is hierbij een van de grootste problemen. Stichting Newa is, samen met een aantal partners uit Peru, India, Bhutan en Nepal een groot project gestart om het bijna-hoofdvoedsel in de bergen, de aardappel, op natuurlijke wijze van meer ijzer te voorzien.
Lees verder…

Laat Jayadevi studeren!

Jayadevi (16) is een meisje uit De hoge bergen van West Nepal. Haar moeder is overleden bij de geboorte van haar jongere broertje. Zij is, naast haar vader, de enige die voor het huishouden en voor de boerderij kan zorgen. Stichting Newa heeft gezorgd dat ze naar Kathmandu kon. Daar volgt ze nu een studie op het gebied van hotellerie en recreatie. Na haar studie kan ze een zelfstandig en goed leven opbouwen, en wordt daarmee een rolmodel voor meisjes en vrouwen in de afgelegen gebieden.
Lees verder…

Steun Stichting Newa nu!

Help de achtergestelde groepen in Nepal naar een beter bestaan. Deze mensen worden getroffen door isolatie en armoede. Doneer daarom nu en help mensen aan een betere toekomst, zoals ijverig studerende Jayadevi.

Steun Stiching Newa nu