Menu

Over ons

In Nepal en Nederland

Stichting Newa is een leuke, actieve groep mensen, die Nepal wil helpen en die in Nederland wil vertellen over Nepal. We willen de leefsituatie van achtergestelde groepen in Nepal verbeteren. In Nederland geven we voorlichting en informatie over dit prachtige en zeer boeiende land. En omdat wij als bestuur, voor een deel, geboren Nepalezen zijn weten we er natuurlijk erg veel van. We kennen het land van binnen uit!

Het bestuur van Stichting Newa bestaat uit
Ineke Kroes (Voorzitter)
Binod Tandukar (Secretaris/penningmeester)
Ruchama Bloemendaal (algemeen bestuurslid)
Minita Adhikari (algemeen bestuurslid)

Leren door samenwerking!

We willen van elkaar leren door samenwerking, respect en gelijkwaardigheid. In Nepal kunnen de mensen met sommige van onze moderne westerse technieken hun voordeel doen en wij kunnen van hun wijsheid en inventiviteit leren. Met hun gastvrijheid en met de schoonheid van het land kunnen de mensen in Nepal ons een groot plezier doen.

Iedereen is welkom….

Stichting Newa is in 2001 opgericht, oorspronkelijk om straatkinderen in de Kathmandu Vallei te helpen om zelfstandig een onderdak, sociale vaardigheden en een inkomen te verwerven.

Onze naam is hiervan afgeleid. Deze kinderen uit de Kathmandu Vallei behoren tot de Newari, een etnische groep die wel de architecten van de Kathmandu vallei genoemd kunnen worden. De Newari hebben Nepal het gezicht gegeven wat men nu overal kent, de pagodes met wit besneeuwde bergen op de achtergrond. Het is herkenbaar in ons logo.

We werken al lang niet meer uitsluitend met deze etnische groep in de Kathmandu Vallei. We zijn actief in heel Nepal, in de Terai in het lage en tropische zuiden tot in Humla, in het hoge verre West Nepal. Bekijk onze projecten

Steun Stichting Newa nu!

Stichting Newa ondersteunt succesvolle projecten in Nepal, door middel van subsidies, crowdfunding en donaties. De overheadkosten houden we bewust heel laag, uw geld wordt voor 99% besteed aan de projecten in Nepal.

Steun Stichting Newa nu